Ligging en activiteiten

 
 
Ligging op CuraƧao

De Tropenvilla ligt in het lommerrijke Julianadorp, een rustige koloniale villawijk. Julianadorp ligtĀ Ā zeer centraal op het eiland, hetĀ strand en de 18 holes golfbaan van Blue Bay ligt op slechts 5 minuten, het is 7 minuten (met de auto) van de luchthaven Hato en slechts 10 minuten van Willemstad en alle restaurants en op 2 minuten afstand van de grote Centrum Supermarkt enĀ  de Universiteit. Op het kaartje hieronder ziet u de route van het vliegveld Hato naar de Tropenvilla. Een uitgebreide routebeschrijving vindt u op de TropenvillaĀ Google map.

Centraler dan in Julianadorp kunt u niet zitten. Voor diegenen die al eens op CuraƧao geweest zijn is Julianadorp vast een bekende plek: de prachtige, groene villawijk net iets ten westen van Otrobanda en op een steenworp afstand van Piscadera. Julianadorp is een ruim opgezette villawijk, in 1948 gebouwd om de directie van de Shell te huisvesten. De speciaal ontworpen tropenwoningen met hun vele erkers, brede dakoverstekken en zeer royale maten zijn bijzonder voor CuraƧao maar typisch voor Julianadorp. De ā€˜Hollandsche Tropenā€™ is een goede bijnaam voor Julianadorp: de grote koloniale villaā€™s op zeer ruime kavels aan de brede groene lanen ademen de sfeer van vervlogen tijden.

 

Het echte CuraƧao

De Tropenvilla in Julianadorp is de ideale uitvalsbasis om meer van CuraƧao te zien dan alleen het bekende Jan Thiel en Mambo Beach. De ervaren CuraƧao-ganger weet dat het eiland nog veel meer te bieden heeft zoals het rustige en onaangetaste westen met zijn vele prachtige baaien en natuurlijke stranden. Kokomo Beach, Cas Abao, Grote Knip, Daaibooibaai en Porto Mari met hun hagelwitte natuurlijke stranden en kristal helder water zijn maar een paar van de 42 stranden en ware tropische paradijsjes. Of rijdt eens naar het beroemde Westpunt en buig af naar de ruige kust aan de andere kant van het eiland en geniet van het spectaculaire uitzicht en zie de ruige zee op de rotsen beuken.

Maar er is meer dan kust, ontdek het karakteristieke platteland (ā€˜knoekā€™ in het Papiamentu) van CuraƧao met zijn oude landhuizen en knoek-huisjes en geniet onderweg een pastechi met een koud biertje bij de SnĆØck. Om CuraƧao te ontdekken is een huurauto onontbeerlijk voor de mooiste stranden, de leukste barretjes en de beste restaurants. Of u nu een drankje gaat drinken in de stad bij de Gouverneur, of in het historische Pietermaai bij Miles Jazz Cafe of bij de Saint Tropez Ocean ClubĀ of aanĀ de Schoonerbar bij het Avila Hotel of een hapje gaat eten bij het restaurant van Kokomo Beach, bij Bij Blauw, Kome, bij de Visserij of met de voetjes in het zand bij Pirate Bay in Piscadera. Bij De buurvrouw,Ā  landhuis Daniel of Rozendaels het is weliswaar allemaal even dichtbij maar alleen met de auto te bereiken. Iets verder rijden maar zeker ook de moeite waard is een sundowner drinken of een dineren bij Karakter. En zoals met alles op CuraƧao is ook het autorijden en het verkeer heel relaxed en is de bewegwijzering op het hele eiland heel duidelijk en herkenbaar met ouderwetse Hollandse ANWB-borden.

Willemstad

Het historische centrum van Willemstad, de hoofdstad van CuraƧao, staat op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO. De schitterende skyline van grachtenhuizen met Hollandse architectuur in Caribische kleuren hebben Willemstad de bijnaam ā€˜Amsterdam van het westelijk halfrondā€™ bezorgd. De prachtige St. Annabaai scheidt het oude centrum van Willemstad in twee delen: Punda en Otrabanda. Beide stadsdelen worden verbonden door de beroemde Koningin Emmabrug, in de volksmond ook wel The swinging old lady of Pontjesbrug genoemd. Neem plaats op een van de terrassen van de cafĆ©s van Otrobanda (letterlijk ā€˜de andere kantā€™) en geniet van het schilderachtige uitzicht op de gevels van Punda. Of ga winkelen in het pittoreske Punda, een winkelgebied waar niet alleen lokale producten verkocht worden maar ook alle grote wereldmerken vertegenwoordigd zijn. Mis ook de drijvende markt niet, waar kooplui uit Venezuela vanaf hun vissersbootjes hun waar aanbieden.

Stranden

De prachtige baaien en stranden van CuraƧao liggen grotendeels verspreid langs de beschutte en rustige kust van het zuidwesten. Het hagelwitte strand van Blue Bay ligt slecht op slechts 5 minuten van de Tropenvilla, en ook het zeer populaire Kokomo Beach is vlakbij. Maar er zijn nog veel meer stranden zoalsĀ het paradijselijke Cas AbaoĀ Beach enĀ Playa Porto Mari met zijn unieke ā€˜dubbel rifā€™ in de buurt die u zeker niet mag missen en waar u helemaal tot rust kunt komen. Op de website van Curacao Tourist board vindt u een goed overzicht van alle stranden.

Golfen

Niet alle activiteiten op CuraƧao concentreren zich in en om het water. Als u graag golft dan kunt u op de golfbaan van Blue Bay (slechts op 5 minuten van de Tropenvilla ) 18 holes lopen. De baan biedt uitdagingen en verrassingen voor spelers van ieder niveau, zo vereist de befaamde hole 5 dat u een flink stuk over de zee heen slaat. Blue Bay Golf is ā€˜Pay & Playā€™, dus geen lidmaatschap of GVB vereist, bovendien kunt u ter plaatse een clinic of lessen boeken.

Snorkelen en duiken

Het koraalrif dat voor de kust vanĀ CuraƧao ligt kan zich meten met de mooiste rifformaties in de wereld. Er leven 57 koraalsoorten en wel 500 vissoorten. Van alle Caribische eilanden staat CuraƧao te boek als een van de beste gebieden voor kantduiken en snorkelen. De toegang tot de meeste locaties is heel gemakkelijk gewoon vanaf het strand omdat het rif veelal nabij de kustlijn ligt. De watertemperatuur is aangenaam, altijd tussen de 24Ā° C en 27Ā° C en het zicht is excellent, gemiddeld rond de 30 meter, de ideale omstandigheden om dit paradijs onder water te bekijken dus.Ā Er zijn veel erkende duikscholen waar u een specialeĀ snorkel- of duiktour kunt boeken of uw duikbrevet halen.

Zwemmen met dolfijnen

Dolfijnen zijn intelligente,Ā vriendelijke en bovenal speelse dieren het is dus niet zo vreemdĀ dat ā€˜zwemmen met dolfijnenā€™ bij veelĀ mensenĀ op ā€™t wensenlijstje staat. Op CuraƧao kunt u die wens heel gemakkelijk in vervulling laten gaan. Bij de Dolphin Academy kunt u zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke lagune,Ā eenĀ onvergetelijke ervaring met alsĀ hoogtepunt de ā€˜dorsal rideā€™ waarbij twee dolfijnen u meenemen voor een ritje terwijl u hun rugvinnen vasthoudt.

Onbewoond eiland Klein CuraƧao

Ver weg van de gezellige drukte van Punda en Otrobanda op CuraƧao, ligt een eiland met witte zandstranden, kristalhelder water, een schitterend koraalrif, een waar mekka voor zonaanbidders, duikers, en snorkelaars. Klein CuraƧao ligt 25 kilometer van het zuidoostelijke puntje van het ā€˜groteā€™ CuraƧao, zo’n twee uur varen vanaf het Spaanse Water. BoekĀ voor een onvergetelijke dagĀ een plaatsje op een zeiljacht bij Bounty Adventures ofĀ op een motorjacht bij Mermaid Boattrips en bezoek deze onbewoondeĀ Caribische parel.

Eten en drinken

CuraƧao heeft met haar grote culturele diversiteit een keur aan restaurants waar u kunt genieten van lokale of internationale keukens. Of u nu op het strand, in de stad of in de heuvels wilt eten, er is voor ieder wat wils en voldoende aanbod om iedere avond ergens anders te gaan eten. Het is altijd wel ergens op het eiland happy hour dus geniet voor het diner van een sundowner bij een van de vele gezellige (beach)clubs en bars.

Andere activiteiten en bezienswaardigheden

Er is op CuraƧao genoeg te doen en te beleven, teveel om hier allemaal op te noemen.Ā Op de website van het CuraƧao Tourist Board vindt u alle mogelijke CuraƧaose attracties, bezienswaardigheden en activiteiten.

Heeft u vragen of wilt u een reserveringsaanvraag doen, stuurĀ Ā een e-mail naar Janine van Winden via info@tropenvillacuracao.nl

Contact: info@tropenvillacuracao.nl
Ā© 2012 Tropenvilla CuraƧao