Praktische zaken over onze Tropenvilla en Curaçao

 
 

Een aantal praktische zaken

Een aantal praktische zaken die handig zijn om te weten over Curaçao en uw verblijf  in de Tropenvilla. Rob Hagemans en Janine van Winden zijn de eigenaren van de Tropenvilla, maar omdat zij in Nederland wonen wordt de Tropenvilla lokaal beheerd door hun (eveneens Nederlandse) beheerders Sjaak Janssen en Marcel Aarts die u bij aankomst zullen ontvangen en wegwijs zullen maken in de Tropenvilla. Sjaak en Marcel wonen om de hoek bij de Tropenvilla, u kunt dus altijd met al uw vragen en verzoeken bij hen terecht. De Tropenvilla is geheel gelijkvloers en zonder drempels, dat is koel, overzichtelijk en dat betekent geen trappenlopen en rolstoelvriendelijk (alleen de beide veranda’s hebben een kleine 10 cm opstap).

Vliegen

U kunt met KLM en TUI rechtstreeks en in sommige gevallen met een korte tussenstop naar Curaçao vliegen.

Bagage

Bij de meeste maatschappijen mag u max. 23 kg bagage meenemen (bekijk de bagagevoorwaarden die voor uw specifieke tickets gelden). De Tropenvilla is van alle gemakken voorzien u hoeft dus geen handdoeken, strandlakens of beddengoed mee te nemen. Ook zijn er in de Tropenvilla de nodige babyspullen aanwezig, voor meer informatie zie de pagina Kinderen.

Paspoort en visum

Als u in het bezit bent van een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig. Uw paspoort moet wel nog minimaal 6 maanden geldig zijn. In het vliegtuig krijgt u een kaart waarop u uw persoons- en verblijfsgegevens moet invullen. De helft wordt door de Curaçaose ‘immigratiedienst’ ingenomen en de andere helft bewaart u en moet u bij vertrek weer inleveren. U kunt deze zogeheten Curaçao Embarkation Card kaart ook online voor uw vertrek invullen. Eenmaal op Curaçao kunt u in de juiste rij bij de ED-poortjes aansluiten en hoeft u dan alleen nog uw paspoort te scannen. Print voor de zekerheid wel uw ingevulde ED-Card uit voor het geval de poortjes buiten werking zijn.

Routebeschrijving

De Tropenvilla ligt op slechts 7 minuten (met de auto) van de luchthaven Hato. Het adres is Bosweg 8 in Julianadorp, Curaçao. Een uitgebreide routebeschrijving vindt u op de Tropenvilla Google map.

Tijdsverschil

Het is op Curaçao in de winter vijf uur vroeger en in de zomer zes uur vroeger dan in Nederland.

Munt en wisselkoers Curaçao

Op Curaçao betaalt men met de Antilliaanse gulden (ANG), ook wel Nafl: Nederlands-Antilliaanse florijn. De Antilliaanse gulden is gekoppeld aan de dollar. De Amerikaanse dollar is ook een wettig betaalmiddel op Curaçao. U kunt dollars en guldens pinnen of betalen met uw creditcard (ook in de supermarkt). Voor een snelle globale omrekening: guldens gedeeld door twee min een beetje is euro of kijk op wisselkoers.nl voor de actuele wisselkoersen.

Vervoer op Curaçao

Taxi

Op het vliegveld staan altijd voldoende taxi(busjes) die u in een ritje van 5-10 minuten naar de tropenvilla brengen. Taxi’s op Curaçao zijn te herkennen aan het bord en de letters TX op de kentekenplaat. Er wordt niet met taximeters gewerkt maar met vaste tarieven voor de verschillende wijken en zones van het eiland. Informeer altijd eerst naar de prijs voor u instapt. Een ritje van het vliegveld naar de Tropenvilla kost circa $ 30.

Auto

Curaçao heeft zoveel te bieden dat u eigenlijk niet zonder auto kunt. Huur dus een auto om het eiland te ontdekken. Op het vliegveld zitten lokale en internationale autoverhuurbedrijven maar u kunt ook direct bij de Tropenvilla voor een aantrekkelijkere prijs dan bij de verhuurbedrijven een grote Ford Explorer uit 2003 huren, all inclusive dus geen verrassingen over verzekeringskosten en dergelijke en niet in de rij staan bij de autoverhuurbalie na een lange vlucht. De huurprijs is slechts € 399,- per week (7 dagen), € 45,- per dag. Borg € 400,-. U neemt gewoon op u gemak een taxi naar de villa en daar staat de auto voor u klaar. NB Onze Ford Explorer is nog tot eind 2023 te huur.

Antillianen zijn ook in het verkeer heel relaxed dus er wordt over het algemeen rustig en veilig gereden. Terwijl u van uw vakantie geniet wordt er op Curaçao natuurlijk gewoon gewerkt, houd er dus rekening mee dat het in de spits druk kan zijn op de wegen van en naar Willemstad. Er zijn op Curaçao voldoende grote en kleine tankstations. Handig om te weten is dat men vooraf moet betalen en dat men dan de pomp voor u aanzet zodat u de hoeveelheid brandstof kunt tanken waarvoor u betaald heeft.

Bus

Het openbaar vervoer op Curaçao is geregeld in de vorm van busjes (het konvooi en de particuliere bus). De bussen zijn te herkennen aan het woord BUS op de kentekenplaat.

Fiets

Over het algemeen is Curaçao veilig maar het is raadzaam om in de avonduren niet te gaan lopen of fietsen. Op Curaçao zijn geen fietspaden dus het is niet raadzaam om langs doorgaande wegen te fietsen. Er zijn wel  vele mooie mountainbikeroutes door onder andere zoutpannen, langs de ruige noordkust of over oude plantages. Het is aan te raden een moutainbiketour te boeken bij WannaBike of Westpunt Riders. De ervaren gidsen nemen u mee naar de mooiste plekjes en vertellen u meteen over de flora, fauna en geschiedenis van het gebied waar u fietst. Ook met kinderen is mountainbiken op Curaçao een leuke activiteit.

Boodschappen en openingstijden

De Centrum Supermarkt (op 2 minuten afstand van de Tropenvilla) is de hele dag geopend (van 8.00 tot 20.00 uur en tot 18.00 uur op zaterdag en zondag) en is ook op zondag geopend dus als u op zaterdagavond aankomt kunt zondagochtend rustig uw ontbijt- en andere boodschappen doen. Er is een pinautomaat bij de Centrum Supermarkt. Bij iedere supermarkt worden uw boodschappen voor u ingepakt en naar uw auto gebracht het is gebruikelijk om de inpakjongens enkele Antilliaanse guldens te geven. Denk er ook aan om grote boodschappentassen mee te nemen, deze bevinden zich in de Tropenvilla. De meeste winkels op Curaçao zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Tussen 12.00 en 14.00 uur zijn veel winkels (m.u.v. de supermarkten) gesloten.

Elektrische apparatuur en internet

De hele Tropenvilla heeft 220 volt en “gewone” Nederlandse stopcontacten u hoeft als Nederlander dus geen verloopstekkers of reisstekkers mee te nemen want u kunt al u apparaten gewoon in alle stopcontacten inpluggen. Uiteraard kunt u in de Tropenvilla over gratis wifi beschikken, vraag onze beheerders Sjaak en Marcel even naar de code.

Drinkwater

Het drinkwater op Curaçao is veilig en heerlijk drinkwater. Het drinkwater bevat geen chloor, het is zacht, heeft bijna geen calcium en het is geur- en smaakloos. U kunt het kraanwater in de Tropenvilla dus prima drinken.

Vaccinaties Curaçao

Voor uw vakantie op Curaçao heeft u geen vaccinaties nodig. Het is raadzaam muggenspray mee te nemen (een goede spray is Care Plus met 40% Deet verkrijgbaar bij de Nederlandse ETOS, let op niet geschikt voor zwangere vrouwen en baby’s) en natuurlijke goede bescherming tegen de zon. Curaçao is hygiënisch en schoon, dus kunt u overal genieten van al het eten en drinken dat u voorgezet wordt.

Heeft u vragen of wilt u een reserveringsaanvraag doen, stuur  een e-mail naar Janine van Winden via info@tropenvillacuracao.nl

Contact: info@tropenvillacuracao.nl
© 2012 Tropenvilla Curaçao

Flags Widget powered by AB-WebLog.com.