Praktische zaken over onze Tropenvilla en CuraƧao

 
 

Een aantal praktische zaken

Een aantal praktische zaken die handig zijn om te weten over CuraƧao en uw verblijfĀ  in de Tropenvilla.

Wij, Rob Hagemans en Janine van Winden zijn de eigenaren van de Tropenvilla, maar omdat we in Nederland wonen en werken wordt de Tropenvilla lokaal beheerd door onze (eveneens Nederlandse) goede vrienden en beheerders Sjaak Janssen en Marcel Aarts die u bij aankomst zullen ontvangen en wegwijs zullen maken in de Tropenvilla. Sjaak en Marcel wonen om de hoek bij de Tropenvilla, u kunt dus altijd met al uw vragen en verzoeken bij hen terecht.

Vliegen

U kunt metĀ KLM, TUIĀ en Corendon rechtstreeks en in sommige gevallen met een korte tussenstop naar CuraƧao vliegen.

Bagage

Tegenwoordig moet u bij de meeste vliegtuigmaatschappijen extra betalen om ruimbagage mee te nemen. Vergeet niet om deze optie aan te vinken bij uw boeking. De Tropenvilla is van alle gemakken voorzien u hoeft dus geen handdoeken, strandlakens of beddengoed mee te nemen. Ook zijn er in de Tropenvilla de nodige babyspullen aanwezig, voor meer informatie zie onze pagina over Kinderen.

Paspoort en visum

Als u in het bezit bent van een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig. Uw paspoort moet wel nog minimaal 6 maanden geldig zijn. U moet voor vertrek de zogeheten Digital Immigration Card online invullen. Print voor de zekerheid uw ingevulde Card ook uit.

Routebeschrijving

De Tropenvilla ligt op slechts 7 minuten (met de auto) van de luchthaven Hato. Het adres is Bosweg 8 inĀ Julianadorp, CuraƧao.Ā Een uitgebreide routebeschrijving vindt u op deĀ Tropenvilla Google map.

Tijdsverschil

Het is op CuraƧao in de winter vijf uur vroeger en in de zomer zes uur vroeger dan in Nederland.

Munt en wisselkoers CuraƧao

Op CuraƧao betaalt men met de Antilliaanse gulden (ANG), ook wel Nafl: Nederlands-Antilliaanse florijn. De Antilliaanse gulden is gekoppeld aan de dollar. De Amerikaanse dollar is ook een wettig betaalmiddel op CuraƧao. Voor een snelle globale omrekening: guldens gedeeld door twee min voor de precieze actuele koersen kijk op wisselkoers.nl.

U kunt dollars en guldens pinnen of betalen met uw pinpas of creditcard (ook in de supermarkt). Zorg er wel voor dat u bij aanvang van uw vakantie uw bankpas heeft geautoriseerd om er ook in het buitenland mee te kunnen pinnen.

Vervoer op CuraƧao

Taxi

Op het vliegveld staan altijd voldoende taxi(busjes) die u in een ritje van 7 minuten naar de tropenvilla brengen. Taxiā€™s op CuraƧao zijn te herkennen aan het bord en de letters TX op de kentekenplaat. Er wordt niet met taximeters gewerkt maar met vaste tarieven voor de verschillende wijken en zones van het eiland. Informeer altijd eerst naar de prijs voor u instapt. Een ritje van het vliegveld naar de Tropenvilla kost circa $ 30.

Auto

CuraƧao heeft zoveel te bieden dat u eigenlijk niet zonder auto kunt. Huur dus een auto om het eiland te ontdekken. Op het vliegveld zitten lokale en internationale autoverhuurbedrijven maar u kunt ook direct bij de Tropenvilla voor een aantrekkelijkere prijs dan bij de verhuurbedrijven een grote Ford Explorer uit 2003 huren, all inclusive dus geen verrassingen over verzekeringskosten en dergelijke en niet in de rij staan bij de autoverhuurbalie na een lange vlucht. De huurprijs is slechts ā‚¬ 399,- per week (7 dagen), ā‚¬ 45,- per dag. Borg ā‚¬ 400,-. U neemt gewoon op u gemak een taxi naar de villa en daar staat de auto voor u klaar. NB Onze Ford Explorer is nog tot eind 2023 te huur.

Antillianen zijn ook in het verkeer heel relaxed dus er wordt over het algemeen rustig en veilig gereden. Terwijl u van uw vakantie geniet wordt er op CuraƧao natuurlijk gewoon gewerkt, houd er dus rekening mee dat het in de spits druk kan zijn op de wegen van en naar Willemstad. Er zijn op CuraƧao voldoende grote en kleine tankstations. Handig om te weten is dat men vooraf moet betalen en dat men dan de pomp voor u aanzet zodat u de hoeveelheid brandstof kunt tanken waarvoor u betaald heeft.

Bus

Het openbaar vervoer op CuraƧao is geregeld in de vorm van busjes (het konvooi en de particuliere bus). De bussen zijn te herkennen aan het woord BUS op de kentekenplaat.

Fiets

Over het algemeen is CuraƧao veilig maar het is raadzaam om in de avonduren niet te gaan lopen of fietsen. Op CuraƧao zijn bijna geen fietspaden en het is niet veilig om langs doorgaande wegen te fietsen. Er zijn wel Ā vele mooie mountainbikeroutes door onder andere zoutpannen, langs de ruige noordkust of over oude plantages. U kunt een mountainbike tour boeken en dan nemen ervaren gidsen u mee naar de mooiste plekjes en vertellen u meteen over de flora, fauna en geschiedenis van het gebied waar u fietst. Ook met kinderen is mountainbiken op CuraƧao een leuke activiteit.

Boodschappen en openingstijden

De Centrum Supermarkt (op 2 minuten afstand van de Tropenvilla) is de hele dag geopend van 8.00 tot 20.00 uur en tot 18.00 uur op zaterdag en zondag dus als u op zaterdagavond aankomt kunt zondagochtend rustig uw ontbijt- en andere boodschappen doen. Er is een pinautomaat bij de Centrum Supermarkt, maar u kunt ook met uw pinpas bij de kassa pinnen. (Zorg er wel voor dat u bij aanvang van uw vakantie uw bankpas heeft geautoriseerd om ook in het buitenland te kunnen pinnen.) Bij de supermarkt worden uw boodschappen voor u ingepakt en naar uw auto gebracht, het is gebruikelijk om de inpakjongens enkele Antilliaanse guldens te geven. Denk er ook aan om grote boodschappentassen mee te nemen, deze bevinden zich in de Tropenvilla. De meeste winkels op CuraƧao zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Tussen 12.00 en 14.00 uur zijn veel winkels (m.u.v. de supermarkten) gesloten.

Elektrische apparatuur en internet

De hele Tropenvilla heeft 220 volt en ā€˜gewoneā€™ Nederlandse stopcontacten u hoeft als Nederlander dus geen verloopstekkers of reisstekkers mee te nemen want u kunt al u apparaten gewoon in alle stopcontacten inpluggen. Uiteraard kunt u in de Tropenvilla over gratis wifi beschikken, vraag onze beheerders Sjaak en Marcel even naar de code.

Drinkwater

Het drinkwater op CuraƧao is veilig en heerlijk drinkwater. Het drinkwater bevat geen chloor, het is zacht, heeft bijna geen calcium en het is geur- en smaakloos. U kunt het kraanwater in de Tropenvilla dus in een kan in de koelkast zetten en er de hele dag door van drinken. CuraƧao is hygiƫnisch en schoon, dus kunt u overal genieten van al het eten en drinken dat u voorgezet wordt.

Vaccinaties CuraƧao

Voor uw vakantie op CuraƧao heeft u geen vaccinaties nodig. Het is raadzaam muggenspray mee te nemen (maar beter nog om deze op CuraƧao te kopen) en natuurlijke goede bescherming tegen de zon.

Heeft u vragen of wilt u een reserveringsaanvraag doen, stuurĀ Ā een e-mail naar Janine van Winden viaĀ info@tropenvillacuracao.nl

Contact: info@tropenvillacuracao.nl
Ā© 2012 Tropenvilla CuraƧao